Skip to main content

Ako zabudnúť sieť Wi-Fi na vašom iPhone alebo iPad

Ako zabudnúť sieť Wi-Fi na vašom iPhone alebo iPad

Geoffrey Carr

V predvolenom nastavení zariadenia so systémom iOS zapamätávajú siete Wi-Fi, ku ktorým ste sa v minulosti pripojili, av budúcnosti sa pokúsi o automatické opätovné pripojenie. Táto funkcia je do značnej miery praktická, ale príležitostne môže byť nepríjemnosť. Našťastie je ľahké mať iOS zabudnuté konkrétne siete Wi-Fi.

Mnohí z nás žijú a pracujú na miestach, kde je len jedna sieť Wi-Fi, ktorú ste niekedy skutočne používali. A ak sa nikdy nenachádzate v žiadnej inej dostupnej sieti v danom mieste, zabrániť tomu, aby vaše zariadenie iOS zabudlo do sietí, nebude pre vás veľmi užitočné. Ak ste sa kedykoľvek pripojili k sieti Wi-Fi suseda alebo použili zálohovú sieť v práci (alebo dokonca v prípade, že máte viacero sietí vo veľkom domove), pravdepodobne ste po skutočnosti pripojili k nesprávnej sieti.

Keď sú k dispozícii viaceré siete Wi-Fi na jednom mieste, systém iOS má tendenciu ísť s akýmkoľvek názvom SSID siete, ktorý sa objaví prvý abecedne - aj keď je slabší sieťový signál. (Takže bonusový tip: Ak máte prístup administrátora do jednej z týchto sietí, mali by ste túto sieť premenovať, aby to prichádzalo ako prvé abecedne.) Ak chcete miesto iOS zabudnúť na iné siete, postupujte takto.

V aplikácii Nastavenia klepnutím na položku Wi-Fi zobrazíte dostupné siete.

V zozname sietí nájdite sieť, ktorú chcete zabudnúť na iOS, a potom klepnite na tlačidlo Info napravo.

Klepnite na "Zabudnúť túto sieť".

V potvrdzovacom okne klepnite na položku Zapamätať.

A to je všetko, čo musíte urobiť. Keď zariadenie iOS zabudnete na sieť Wi-Fi, iOS sa už nebude automaticky pripojiť k tejto sieti. Sieť sa napriek tomu zobrazí vo vašom zozname. Môžete kedykoľvek klepnúť na ňu, aby ste sa pripojili k sieti, hoci budete musieť znova poskytnúť heslo, ak je to zabezpečená sieť. Stačí si uvedomiť, že po návrate do siete sa iOS automaticky začne znovu pripojiť a budete musieť opäť zabudnúť, aby ste to zastavili.

Link
Plus
Send
Send
Pin